InBewust leven

Review: SLA (Utrecht)

We hadden de smaak te pakken na ons bezoek aan de Burgertrut en besloten om meteen een andere hippe eettent te bezoeken: namelijk SLA.
SLA heeft meerdere locaties, maar wij zijn naar de Voorstraat in Utrecht gegaan.

Als je me twee jaar geleden mee had gevraagd naar een eetgelegenheid genaamd SLA, had ik je waarschijnlijk gezegd dat ik liever naar iets zou gaan met de naam KAAS. Huidige ik was echter erg nieuwsgierig en enthousiast.
Oorspronkelijk dacht ik dat alles vegetarisch of vegan zou zijn, maar ze hebben ook keuze uit salades met kip en zalm.

SLA
SLA is klein maar gezellig en oogt super ecologisch en verantwoord. Het was er ook goed druk en er hangt een gezellige sfeer, dus ik denk dat veel mensen heel graag terug komen.

Eerlijk toegegeven is dit wel een beetje gezond eten voor gevorderden, maar dat doet de naam ook wel vermoeden. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier iets lekkers kan vinden. Toch zijn het beslist geen saaie salades.
Steven koos voor een zoete aardappel soep. Erg smakelijk en vrij pittig gekruid – voor mij was het te pittig, maar hij vond het juist erg lekker.

zoete aardappel soep SLA
Ik vond het moeilijk kiezen, maar koos zelf uiteindelijk voor de hummus bowl. Ik had nog nooit zoiets gegeten maar het concept van een Buddha bowl (= een vaak kleurrijk bij elkaar geraapt gerecht van granen, groenten en vezels) wel vaker langs zien komen.
De kom was gevuld met zoete aardappel, linzen, parelgort, bloemkool, zonnebloempitten, tomaat, avocado en hummus. Dit was wel zo’n moment waarop ik besef hoe ver ik al ben gekomen, en dat ik dit jaren geleden nóóit had uitgekozen… maar oh my, ik vond het echt onwijs lekker!

hummus bowl SLA
De cheesecake van de burgertrut zat nog in mijn gedachten toen ik een toetje uit zocht. Normaal gesproken kies ik bijna altijd voor een chocolade optie als die er is, maar bij veel gezonde restaurants vind ik een raw brownie niet lekker. De cacao is me te bitter, denk ik. Alles bij SLA smaakt zo gezond en puur dat ik dat dus niet aan durfde, dus koos ik opnieuw voor een cheesecake.
Hoewel deze versie minder lekker was dan die van de burgertrut, was ik absoluut tevreden met mijn toetje. Zo fijn om geen zwaar gevoel van het eten te krijgen of achteraf buikpijn.

cheesecake SLA utrecht
Het enige wat ik niet zo lekker vond was de ijsthee. Dit bestelde ik voor het eten en toen had ik nog een andere smaak in mijn hoofd zitten. Achteraf gezien was het logisch dat de ijsthee ongezoet zou zijn, maar dan heb ik persoonlijk liever water met een smaakje. Toen ik er eenmaal aan gewend was vond ik het best oké, maar voor mij hoeft het niet.

Ik wil er graag nog een keer heen en ben ook benieuwd naar de andere locaties. Tijdens het schrijven van deze review heb ik weer even hun menu kaart erbij gepakt en ik wil graag een salade proberen maar… die hummus bowl is in mijn hoofd blijven rondspoken. Ze hebben ook falafel zie ik… yum.

Ben jij wel eens bij SLA geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Liefs,
Emily

By
1

You may also like

1 Comment

  • Alain Bos

    Niet dat ik vaak buitenshuis eet maar die humus-bowl ziet er inderdaad erg lekker uit :-p

    May 15, 2017 at 11:45 am Reply
  • Leave a Reply