InBewust leven

Review: Burgertrut

Volgens mij wil Steven hier al heen sinds we vorig jaar vegetariërs werden. Ik vond het wel een leuk idee, maar ik ben zelf niet zo van de burgers (hoewel ik veggie burgers vreemd genoeg veel lekkerder vind dan normale burgers) dus stelde ik het steeds weer uit.
Afgelopen zaterdag gaf ik er dan toch aan toe en gingen we naar de burgertrut.

We begonnen met homemade limonade: mint en frambozen. Lekker.
De burgertrut zat voorheen naast de markthal, maar zit nu tegenover Rotterdam Centraal. Het is erg casual uit eten gaan en voelt erg hipster aan, maar het is wel gezellig. Persoonlijk voel ik me er helemaal thuis wanneer ik mensen binnen zie komen met knal roze haar en van die oudere dames met wilde krullen waarvan je gewoon ziet dat ze in de jaren 60 heel veel peace love and happiness hebben verspreid maar goed, dat ben ik.
Je kan overigens ook gewoon een (biologische) vleesburger krijgen bij de burgertrut, maar er zijn dus ook vegetarische en vegan opties. Op de kaart staat duidelijk aangegeven wanneer iets vlees, veggie of vegan is.

Steven koos voor een vegan kapsalon, aangezien dit als vleeseter één van zijn lievelingsmaaltijden was. Hij werd er alleen wel vaak ziek van…
Ik had hem van tevoren gewaarschuwd dat ik foto’s had gezien van een kapsalon met wel erg veel groente, en dat hij niet teveel moest verwachten (hij is geen groente liefhebber, mocht je dat nog niet door hebben).  Maar dit was verrassend lekker! Helemaal de smaak van authentieke kapsalon met echte kaas en shoarmavlees krijg je natuurlijk nooit compleet terug in een vegan versie, maar dit komt in de buurt. Het ‘vlees’ was lekker gekruid, de ‘kaas’ goed van smaak en de patatjes lekker gebakken. Oh, en de vegan knoflooksaus is ook erg smakelijk!

Ik koos zelf voor een burger: jamaican me crazy, als ik me de naam goed herinner. Bij deze burger moet je erbij vermelden dat je de vegan optie wil hebben. Het verschil zit ‘m volgens mij in de saus, maar daar merk je niets van. Ik ben echt geen burger liefhebber, maar ik vond dit erg lekker. De tofu was zó goed gekruid en ik was vooral enthoustiast over de textuur ervan: tofu kan erg zacht en een beetje weeïg zijn, maar dat was hier niet het geval.
Je kan je burger ook als een salade krijgen zonder broodje, en ik denk dat ik dat de volgende keer zal proberen.
Je hebt, als je enkel vegan eet, niet heel veel keus. Er zijn twee burgers waar je uit kunt kiezen en de vegan kapsalon, maar als ik het goed begrijp hebben ze ook altijd een vegan soep op het menu staan en zijn alle toetjes ook vegan, suikervrij én glutenvrij.
En ja, zo’n toetje moet je wel proberen natuurlijk…


Mijn hemel, dit was de lekkerste cheesecake die ik ooit heb gegeten. Ik twijfelde een beetje of ‘ie nou vegan was of niet, maar als ik het bord moet geloven zijn al hun toetjes vegan. Het smaakte ook anders dan normale cheesecake én ik heb geen buikpijn whatsoever, dus ik denk dat wel wel kunnen stellen dat ‘ie vegan is. En SUPERLEKKER. Heb ik al gezegd dat ik de cheesecake echt heel erg lekker vond?

(edit: ze hebben twee soorten cheesecake, maar één daarvan is vegan!)

De bediening was vriendelijk en we hebben niet lang hoeven wachten op ons eten. Als enig minpuntje zou ik kunnen zeggen dat de stoelen niet erg vriendelijk zijn voor mijn slechte rug, maar het is erg zeldzaam dat ik uit eten ga en denk, wauw, wat een fantastisch zittende stoelen.

Ja, ik ben wel enthousiast over de burgertrut. Het aanbod is niet erg groot, maar het eten is wel goed bereid en smaakvol. De prijs is ook goed te doen, gemiddeld zo’n €8 per hoofdgerecht.
Voor de openingstijden en locatie kun je terecht op hun website.

By
1

You may also like

1 Comment

  • Landa

    Leuk! Ze verhuizen vaak, zeg! Volgende keer kussentje mee haha.

    April 22, 2017 at 12:20 pm Reply
  • Leave a Reply