InBewust leven

Lush Yuge

Ik ben gek op Lush producten. Mijn haar was wel weer toe aan een goed masker. Lush verkoopt verschillende haarmaskers, waaronder diverse hot oil treatments. Ik heb eerder zo’n masker gebruikt maar had er te veel water bij toegevoegd, dus ik wilde het graag nog eens proberen.
Ik heb deze keer Lush Yuge gekocht. Een masker van onder andere zeezout (heb ik goede ervaringen mee wat betreft volume), jojoba-olie en muntolie (ruikt super lekker).

Lush Yuge – hot oil treatment

Wat belooft het masker te doen?
Je haar te voeden, meer te laten glanzen en vooral meer volume te geven.
Vegan?
Ja.
Prijs?
€9,95. Mijn haar valt over mijn schouders en ik kon er twee keer mee doen + een derde keer het restje verdelen over de punten.

Je koopt het masker als een vaste blok aan een stokje. Dit doe je in een beker (of een oude Lush pot, kan je het meteen goed bewaren als je over hebt) waar je langzaam gekookt water bij doet. Niet te veel! Die fout maakte ik de eerste keer. Roeren en kleine beetjes water erbij doen totdat je een goede substantie hebt gekregen.
Je laat het mengsel zo’n 20 minuten afkoelen. Hoe langer je het laat staan, hoe dikker het wordt. Een dikker mengsel geeft je haar wat meer gewicht, terwijl een dunner mengsel het haar meer volume geeft.

Mijn ervaring is gemengd. Het masker ruikt lekker en fris, en het aanbrengen wanneer het nog een beetje warm is voelt echt lekker. Ik zag ook duidelijk verschil. Meer volume, en mijn haar viel mooier.
Een nadeel is echter dat ik het er heel moeilijk uitgewassen kreeg. Bij het eerste gebruik heb ik het twee keer gewassen en had ik daarna nog allemaal harde strengetjes in mijn haar zitten. Bij het tweede gebruik heb ik het zelfs drie keer gewassen – en echt heel intensief – maar ook daarna was het er niet compleet uit.
Daarentegen voelde mijn haar wel meteen een stuk fijner aan. Het glansde mooi en was beter te kammen. Beide keren viel mijn haar ook veel mooier.

Het resultaat

Voor het masker:

Links: na eerste gebruik, twee keer met shampoo gewassen. Rechts: na tweede gebruik, drie keer met shampoo gewassen.

Op de linkerfoto vind ik mijn haar het mooist. Ik was echt positief verrast door hoe mijn haar viel na het masker: zo soepel en golvend. Wauw! Maar daarna kwam ik erachter dat er nog restjes van het masker in mijn haar zaten, bij mijn hoofdhuid. Dit vormden harde stukjes en was vervelend om door te kammen.
Op de rechterfoto had ik het twee keer gewassen, maar moest ik nog een keer de douche in om het een derde keer te wassen. Er waren weer harde stukjes achtergelaten door het masker. Zelfs na drie keer wassen zat het er nog een beetje in. Naar mijn idee gaat het effect van het masker wel een beetje verloren na drie keer wassen, hoewel ik nog steeds wat meer volume had en mijn haar mooi glansde.

Wat mij betreft mag Lush wel een beetje sleutelen aan de formule, of een betere gebruiksaanwijzing erbij geven. Misschien is er een gouden tip om het goed uit je haar te krijgen, maar ik las dat veel mensen er problemen mee hebben.
Met mijn vorige masker had ik er geen last van, maar toen had ik er te veel water bij gedaan. Misschien deze keer te weinig.

Ik zou het masker wel aanraden om te proberen, omdat ik het resultaat mooi vind. Je moet alleen wel voorzichtig zijn met hoeveel je op je hoofdhuid smeert en het héél goed moet uitwassen. Wellicht is het een haarmasker waar je zuinig mee moet zijn en niet te veel van moet gebruiken.

Pluspunten
Ruikt lekker
Mooi resultaat
Haar voelt veel beter aan
Vegan

Minpunten
– Redelijk prijzig (met minder haar valt het mee)
– Uitwassen is een ramp

Heb jij dit haarmasker al eens geprobeerd, of ga je ‘m proberen? Let me know!
Even voor de duidelijkheid: ik heb dit product zelf gekocht en op eigen houtje dus gereviewd. Doe ik met liefde als het om Lush gaat, natuurlijk. Wanneer ik een product gekregen heb, vermeld ik dit altijd.

Liefs,
Emily

By
2

You may also like

2 Comments

 • Anouk

  Wat een toffe review. Wist niet dat je zo’n masker zo slecht uit je haar kreeg. Enige hot oil treatment die ik heb geprobeerd was kinky curls en die kreeg ik er wel uitgewassen. Maar misschien zijn die ingrediënten anders.

  November 24, 2017 at 2:30 pm Reply
 • Michelle

  Met dit soort dingen vind ik het altijd zo jammer dat ik geen lush in de buurt heb. En vaak wil ik toch wel even aan de producten snuffelen voordat ik het koop ^^ Misschien is het een idee om dit soort maskers alleen in je punten en lengten van je haar aan te brengen? Misschien irriteert het dan wat minder, want inderdaad als je het zo vaak moet wassen om alles eruit te krijgen, gaat het effect natuurlijk verloren. Zelf heb ik zoiets nog nooit getest.

  November 24, 2017 at 3:22 pm Reply
 • Leave a Reply