InBewust leven

Emily Lotus 2.0

Ik heb zo’n 200 artikelen offline gehaald. Dat was wel even slikken. Over een paar heb ik getwijfeld, toch offline gehaald, en enkele heb ik laten staan. Zo staan alle artikelen over mijn zwangerschap nog online.

Waarom zoveel offline halen? Ik heb er maanden over getwijfeld. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik veel artikelen nu niet meer online zou plaatsen, of heel anders zou verwoorden. Ook zag ik vooral op mijn blog dat ik boos was. Dat ik bang was. En verdrietig.
Ik heb geen spijt van alles wat ik heb geschreven. Jarenlang is het mijn uitlaatklep geweest. Ik had het nodig en het heeft me zoveel moois gebracht. Contact met toffe mensen, nieuwe diagnoses waardoor ik verder kon komen, inzicht in mezelf en vooral zoveel leuke reacties van mensen die ik met mijn woorden kon helpen.

Het is nu tijd voor iets anders. Ik ben niet meer zo ontzettend boos en verdrietig over alles omtrent mijn ziek zijn. Soms wel hoor – en als ik behoefte voel om daarover te schrijven, dan doe ik dat ook gewoon. Je hoeft van mij ook geen ‘good vibes only’ te verwachten. Dat ik een andere weg wil in slaan en anders naar de dingen ben gaan kijken betekent niet dat ik vind dat er geen verdriet of boosheid meer mag zijn. Van mij, of van jou.

Het voelt voor mij gewoon niet meer goed, gezond of noodzakelijk om er nadruk op te leggen. Ik weet niet hoe ik het goed uit moet leggen. Ik merkte dat ik, door hoe mijn blog in elkaar zat, automatisch in een sfeer terecht kwam die momenteel niet bij me past.

Wel wil ik graag vertellen hoe het is om chronisch ziek Ên mama te zijn. Ik denk dat ik iets nuttigs en moois kan toevoegen, en dat het mij helpt om te verwerken. Want het is nogal wat. Het doet soms zo’n zeer, en tegelijkertijd realiseer ik me ook zoveel beter waar mijn krachten liggen en ben ik dichter bij mezelf gekomen in enkele maanden, dan dat ik jarenlang ben geweest.

Het doet wat he, zo’n baby.

Het is dus niet zo dat ik helemaal niet meer over ziek zijn zal schrijven. Ik beantwoord ook graag jullie vragen, en hoor het graag als jullie graag een bepaald soort artikel zouden willen lezen.

Waar een vlammetje voor begon te branden is schrijven over natuurlijk ouderschap. Over hoe fantastisch ik het vind om mama te zijn. Over Joshua. Over groeipijn als mama. Over de regen die soms uit de roze wolk komt lazeren. Over wat het met me gedaan heeft om moeder te mogen worden. Ik ervaar het als een spiritueel ontwaken.
Ook daar wil ik meer over schrijven. Persoonlijke groei, spiritualiteit, bewuster leven. Minimalisme, duurzaamheid en veganisme.
Waar ik ook ontzettend naar uit kijk om meer over te schrijven is het pad van gezondheid: ik heb nu vooral geschreven over ziek zijn en wanhoop, maar wil het nu graag vanaf een andere kant proberen. Ik ben veel hoopvoller, rustiger en sta meer open. Daar wil ik je graag in mee nemen.

Ik hoop dat je nog graag mee leest. Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan met mijn blog.

Oh, en hoe vind je de nieuwe layout? Werkt alles goed voor jou?

By
9

You may also like

9 Comments

 • Marijke

  Mooi en fijn om te lezen. Volgens mij werkt alles prima?

  March 27, 2019 at 11:26 am Reply
 • Alain

  Hoi Emily !-)
  Ik ben vooral blij te lezen dat je toekomst-visie 1 zal zijn die over gezondheid gaat.
  Ik hou t es n keer kort 😉
  groetjes
  Alain

  March 27, 2019 at 3:13 pm Reply
  • Emily

   Bedankt voor je berichtje! 🙂

   March 29, 2019 at 5:36 pm Reply
 • Johan Zijlstra

  Cool.
  Ik blijf je volgen. Ik ben benieuwd!

  March 27, 2019 at 11:10 pm Reply
  • Emily

   Fijn!

   March 29, 2019 at 5:36 pm Reply
 • Karin

  Ik heb een tijdje geleden mijn hele blog offline gehaald, omdat ik er zogezegd wel klaar mee was. Dus ik begrijp je keuze.

  March 28, 2019 at 10:30 am Reply
  • Emily

   Dat snap ik. <3

   March 29, 2019 at 5:36 pm Reply
 • Sofie

  Heeeel leuk, en je nieuwe onderwerpen spreken mij uiteraard superhard aan 😉

  March 28, 2019 at 1:37 pm Reply
  • Emily

   Haha ja, dat dacht ik wel!

   March 29, 2019 at 5:35 pm Reply

  Leave a Reply